top of page

Antioxidants

אנטי-אוקסידנטים, או בשמם השני – נוגדי חמצון, הם רכיבים מהותיים בבריאות גופינו. הם מונעים בעיות בריאותיות כמו מחלות לב, סכרת, סרטן ועוד.

 

הקפה הוא המקור הגבוה ביותר לנוגדי חמצון בתזונה המערבית. אך בזמן חימום הקפה, רמת החמצון בקפה עולה וגורמת לפגיעה באותם נוגדי החמצון החשובים לגופנו. הקפה שלנו נעשה בחליטה קרה, לכן נוגדי החמצון המצויים בו נשארים פעילים ואנחנו יכולים ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלהם.

Acidity

רמת חומציות תקינה ומאוזנת נחוצה לתפקודים רבים בגוף שלנו. 

חוסר איזון עשוי להוביל למגוון בעיות בריאותיות, וההשפעה היא לא רק פיזיולוגית, אלא גם נפשית – במחקרים נמצאה חומציות יתר כגורמת לתנודות במצב הרוח, עצבנות, חוסר מנוחה ולתסמינים המזוהים עם גמילה.

 

כל פולי הקפה מכילים שמנים, אשר בהם מצויה החומציות, שמגיבים באופן שונה לחום ולקור. בעת תהליך ההכנה של הקפה, בחימום בטמפרטורה גבוהה, השמנים שמכילים את החומציות משתחררים מהפולים והקפה הופך לחומצי יותר. בכך, הוא עשוי לגרות את חומצות הקיבה המזיקות לגופנו. לעומת זאת, בחליטה קרה, בטמפרטורות נמוכות, השמנים שמכילים את החומציות שבפולי הקפה לא משתחררים.

 

מחקרים הראו כי רמת החומציות בקפה בחליטה קרה נמוכה ב-60% מבכל קפה אחר ובכך שומרת על רמת חומציות מאוזנת שמיטיבה עם גופנו.

Why cold brew?

קפה שנעשה בחליטה קרה מעולם לא התחמם בתהליך ההכנה, לכן החמיצות שלו נמוכה. למעשה, היא נמוכה בכ-60% מקפה רגיל, מה שגורם לו להיות עדין יותר למערכת העיכול שלנו.

זה חשוב מפני שלרוב קפה זה הדבר הראשון שאנחנו מכניסים לגוף שלנו בבוקר.

קפה בחליטה קרה טוב יותר לבריאות שלנו. 

קפה באופן טבעי מלא בנוגדי חימצון, אבל בעת החימום שלו חלק גדול מהם מתחמצנים ובכך אנו מאבדים את היתרונות הבריאותיים שלהם. מכיוון שהקפה שלנו נעשה בחליטה קרה, נוגדי החמצון נשארים פעילים וכך אנו יכולים ליהנות מיתרונותיהם הרבים. 

Cold brew

הקפה שלנו הוא קפה שנעשה בחליטה קרה, כלומר מעולם לא התחמם בתהליך ההכנה. הוא מכיל קפה ומים בלבד ויש לו גם יתרונות בריאותיים מלבד הטעם המיוחד והטעים.

bottom of page